Musical's @ Durendael

Musical Halleluja

De musical vertelt het verhaal van Deloris Van Cartier. Nadat ze per ongeluk getuige is van een criminele afrekening zoekt ze noodgedwongen haar toevlucht in een klooster met weinig stemvaste nonnen en een bijzonder strenge Moeder Overste.

Deloris helpt haar ‘zusters’ hun stem te vinden en herontdekt daarbij ook onverwachts haar eigen stem. Deze musical door ons omgedoopt als ‘Halleluja!’ is een samenvoeging van de films sisteract 1 en 2.
In het tweede deel hebben de zusters de hulp van Deloris nodig. De school gaat dicht wanneer de zusters niet genoeg geld hebben om de school te kunnen blijven onderhouden.

Deloris moet muzieklessen gaan geven op St. Francis Highschool. Het blijkt dat de muzieklessen, pretlessen worden genoemd en Deloris zou daar wat aan moeten veranderen. Deloris bedenkt dat de leerlingen van deze highschool een koor moeten vormen en op zullen moeten treden om te kunnen slagen. Dat wordt niet echt een makkelijke taak, omdat de leerlingen het niet makkelijk voor haar maken. De klas treddt op voor de leerlingen van de school en dat gaat goed en ze krijgen een heel groot applaus.

Wanneer ze een oude muzieklokaal aan het opruimen zijn, ontdekken de andere nonnen dat de school al vaak meegedaan heeft aan koren wedstrijden en dat ze die wedstrijden ook regelmatig gewonnen hebben. De nonnen melden de school aan zonder dat de leerlingen dat weten. Deloris is daar niet zo blij mee, maar ze doen toch mee. Wanneer ze later ook nog de wedstrijd winnen wordt er besloten dat de school niet meer zal sluiten.

Een hilarisch en hemels verhaal dat zich afspeelt in het meest swingende klooster van Nederland.